Informationsblad för oktober 2024

Tänk på hastighetsbegränsningen på Rekylgatan

Många boende kör dagligen betydligt fortare än 40 km/h på gatan, det finns ingen anledning att köra så fort och riskera att köra på någon som korsar gatan eller är på väg ut från ett parkeringsområde.

Lämna inte skräp/saker i entréerna, det kostar både tid och pengar för föreningen

Vid de obligatoriska brandskyddsgenomgångarna (SBA) så påpekas det varje år att saker (bråte) står framme i entréer och gemensamma utrymmen, och kan både blockera vägen för rökdykare, samt vara brandfarligt i sig och skapa rökutveckling vid en brand i huset. Detta är även anledningen till varför barnvagnar, rullatorer et c inte får ställas i trapphusen.

Vicevärden får nästan dagligen köra bort saker (bråte/skräp) från höghusens entréer till återvinningen, vilket kostar föreningen både arbetstid och pengar. Varje besök på återbruket kostar ca 400 kr för föreningen, sen tillkommer att vicevärden hade kunnat lägga sin arbetstid på viktigare ärenden. Exempelvis hade någon nyligen lämnat kvar en madrass i entréen till R14 som behövde slängas av vicevärden. 

Föreningen kan riskera böter från brandmyndigheterna p.g.a. att boende fortsätter med detta, vilket isåfall kan leda till behov för en höjd månadsavgift.